Csütörtökön újra kinyit a sonkádi szabadegyetem

„Egy csónakban evezünk” mottóvál kezdődik holnap a Mesterpedagógusok II. Sonkádi Szabadegyeteme

Sonkád Község Önkormányzata, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkársága és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ támogatásával 2016. június 30 – július 3. napokra szervezi a Mesterpedagógusok II. Sonkádi Szabadegyetemét.

A természeti környezetben, a Túr partján második alkalommal megrendezésre kerülő program keretében az ágazat irányítóitól, illetve a szakmai-tartalmi kidolgozóktól és megvalósítóktól első kézből nyerhetők a feladat ellátását segítő legújabb információk és a fejlesztési elképzelések, eredmények. Az előadások mellett előre meghirdetett témák feldolgozásával lehetőség adódik a tapasztalatok kölcsönös ismertetésére, a felmerülő problémák és kérdések megvitatására, és ezeken keresztül szakmai kapcsolati háló kialakítására. A szervezett programokon a résztvevők segítséget kaphatnak ahhoz, hogy professzionális módon felkészülhessenek az előttük álló feladatok magas színvonalú ellátására.

A plenáris előadások és a tapasztalatok átadását, a felmerülő kérdések megválaszolását segítő témaszigetek mellett a szabadidő tartalmas eltöltésére is lehetőség nyílik a Campus területén, annak környezetében, illetve a szatmári térségben.

A rendezvény a szabadegyetemek minden jellegzetességét magán viseli: előadások, szeminárium-jellegű csoportos konzultációk, „hallgatók és oktatók” kötetlen beszélgetései a campus területén.

(forrás, hírlevelek: http://www.sonkadiszabadegyetem.hu/)

 

A Sonkádi Szabadegyetem honlapja

A részletes program

Interjú Iszák Tiborral a szabadegyetem megálmodójával és főszervezőjével, az I. szabadegyetemről.